Yamaha MT-07

De Yamaha MT-07 heeft aan pluspunten geen gebrek. Als wij een motorfiets zouden kopen, zou de de MT-07 altijd in het lijstje staan. De Yamaha MT-07 is de droommotor die handelbaar en wendbaar is en enorm pleziert, maar niet bedreigend overkomt en meer dan voldoende in zijn mars heeft om je onder alle omstandigheden kostelijk te vermaken. Niet onbelangrijk: hij is ook nog eens betaalbaar in aanschaf en dagelijkse kosten. Een MT-07 scoort niet alleen hoog op het vlak van prijs-kwaliteitverhouding, maar ook bij de prijs-pretverhouding. Hij biedt veel waar en plezier voor zijn geld.

De Yamaha MT-07 is al WA te verzekeren vanaf €3,21 per maand. Een WA Beperkt Casco dekking, verzekert je ook tegen storm, brand en diefstal, de premie hiervan begint bij €9,62 per maand. Een WA Volledig Casco dekking (ook wel Allrisk genoemd) kan vanaf €10,69 per maand.

Yamaha Niken GT

De Yamaha Niken is een prestatie van formaat. Een compleet nieuw ontwikkelde, supergeavanceerde voorwielophanging, gecombineerd met een uitstekend rijwielgedeelte en een heerlijke driecilinder. Je ziet meteen dat de ingenieurs echt alles uit de kast hebben gehaald om iets bijzonders te bouwen. De Niken is een uitstekende en vooral enorm veilige kilometervreter, die als GT nog meer uit de verf komt. Ga je voor technische innovatie, eigenzinnige keuzes en heel veel grip, dan dient de Niken zeker op je uitprobeerlijst te staan. Een proefrit raden wij zeker aan.

Wat kost het verzekeren van een Yamaha Niken GT bij MotorNL? Bereken je premie hier: https://motornl-verzekering.nl/premie-berekenen/

Een WA premie begint al bij €3,21 per maand. Een WA Beperkt Casco dekking kan al vanaf €10,96 per maand. De Yamaha Niken GT allrisk verzekeren kan al vanaf €18,29 per maand!

Yamaha Tracer 700 – 2020

Als je al een Yamaha Tracer 700 bezit, hoef je niet direct naar de winkel te rennen om het laatste model te kopen. De verschillen zijn echt niet zo gigantisch. Als je nog geen Tracer 700 hebt, overweeg dan wel een spurt richting dealer, want de Yamaha Tracer 700 is nog altijd een geweldenaar die motorrijden makkelijk maakt. Het is een betaalbare topper bovendien. Al zou ik een paar euro achter de hand houden om de te zachte vering aan te pakken. Daarmee is de achilleshiel van de Yamaha Tracer 700  wel benoemd, ook al is die hiel nu instelbaar. Om het geheel weer in balans te brengen, komt nu het motorblok ter sprake. Het is een feestnummer dat zich aanpast aan jouw stemming en er dan qua stemming altijd een schepje bovenop doet. Het is een nogal inspirerend blok dat een mens speels maakt. Het maakt motorrijden een waar plezier, maar dat geldt voor de hele Yamaha Tracer 700. Je zit er goed op, het voelt goed, het oogt goed en het doet goed. Daarmee verdient de Yamaha Tracer 700  volkomen terecht de geuzentitel allemansvriend. Voor de goede orde: dat is een compliment. Een Yamaha Tracer 700 verzekeren kan al vanaf €3,21 per maand voor een WA dekking. Wilt u liever brand en diefstal meeverzekeren dan kan dat al vanaf €9,62 per maand. Een Volledig Casco dekking kan al vanaf €10,69 per maand.

test Yamaha FJR1300

Yamaha FJR1300AS Ultimate Edition – 2020

‘De FJR is als iemand die vlak voor zijn pensionering zit en zijn tijd uitzingt’, was mijn eerste gevoel. Op vlakken als elektronica beginnen de jaren te tellen. Met het verstrijken van de kilometers draaide mijn mening 180 graden. De Yamaha FJR1300 bewijst al twintig jaar dat gewoon nog altijd bijzonder is. Het hoeft niet over de top bij een toerfiets. Meer dan een dijk van een blok, een uitgekiend rijwielgedeelte, een goede ergonomie en een ontwikkeltraject met visie is niet nodig om een tijdloze toertopper neer te zetten. De pluspunten uit 2001 zijn nog altijd pluspunten: een beresterk blok verveelt nooit, een stijf en tegelijk comfortabel rijwielgedeelte evenmin. De ultieme Yamaha FJR1300 hoeft voor mij geen automatische versnellingsbak te hebben. Een gewone bak met koppeling doet meer recht aan een rechttoe-rechtaantoermotor die bijzonder is omdat hij al die jaren gewoon en zichzelf is gebleven. Jammer dat het verplichte einde voor de Yamaha FJR1300 nadert, want op pure rijkwaliteiten kan hij nog jaren mee. De vanaf- WA premie voor deze dikke Yamaha FJR is slechts €3,21 per maand. Brand en diefstal verzekeren kan al vanaf €13,15 per maand. Een WA Volledig Casco (allrisk) dekking kan via de MotorNL verzekering al vanaf €21,39 per maand. Meer weten? Bereken hier je premie!