Harley-Davidson Livewire

Actieradius, hard zadel, oplaadtijden… het zal allemaal wat. Bedenk dat conventionele motoren behoorlijk aan kritiek onderhevig zijn. Meer en meer mensen ergeren zich aan de herrie. Wat is er dan mooier dan dollen en spelen in bijna volslagen stilte? Ben je niet zo’n speels type maar meer een toerrijder. Dat kan de LiveWire ook heel goed. In de schemering door een Nationaal Park. Bijzondere ervaring. Hou het tempo laag, dan neemt de actieradius toe. Eenmaal uitgespeeld of uitgetoerd steek je de stekker in het stopcontact en zo’n tien uur later is het weer feest. Toegang tot dat feestje kost je zo’n vier euro stroom. Dat is een prettige bijkomstigheid waar het natuurlijk niet om gaat. De techniek, de kracht maar ook de rauwe schoonheid. Dat alles maakt de LiveWire onbetaalbaar. In figuurlijke zin, maar ook letterlijk: slechts weinigen zullen 34.000 euro aftikken voor een LiveWire. Daar kun je je druk over maken, maar weet ook dat slechts weinigen zich een Ford Mustang Shelby GT 500 kunnen veroorloven. Of de LiveWire de wereld een stukje schoner maakt? Z’n carbo-footprint zal ongetwijfeld enorm zijn. Maar de LiveWire is wel de stilste Harley-Davidson ooit gebouwd. Welkom in de Stiltedome.

Net als de brandstofbesparing, kan ook de motorverzekering een besparing zijn! Bij de MotorNL verzekering bepaal je namelijk zelf wat je wilt verzekeren en kun je daar dus desgewenst op besparen! Het eigen risico kun je zelf bepalen, net als diverse aanvullende verzekeringen als pechhulp, rechtsbijstand en dergelijke. Het verzekeren van een Harley-Davidson Livewire kan al vanaf €3,21 per maand voor en WA dekking! De motor verzekeren tegen diefstal kan al vanaf €17,58. Ook schades door eigen toedoen kun je meeverzekeren, reken hier op een premie die begint bij €29,63 per maand. Ook is het mogelijk om de aanschafwaarde mee te verzekeren, zodat je bij een totaalverlies de volle €34.000,- weer terug krijgt. Wil je weten wat MotorNL verzekering voor jou kan betekenen? Neem contact op of bereken zelf je premie!

Toertest Harley-Davidson Pan America 1250 Special

Ik krijg niet altijd de gelegenheid om de eigenschappen van een motor met een dermate intensief testprogramma te beoordelen. Dat de Harley-Davidson Pan America 1250 Special bij deze toer zo goed zou voldoen, had ik niet gedacht. Dat deze motor mij zoveel rijplezier zou bieden, nog minder.

Amerikaanse eigenaardigheden

Het is bij de Pan American te merken dat Harley-Davidson zich van de concurrenten in dit segment wil onderscheiden. Neem alleen al het wat eigenzinnige design. Veel oplossingen zijn goed bedacht, maar niet allemaal goed uitgevoerd. Bijvoorbeeld de stuurdemper. Dit onderdeel maakt deze allroad bij een laag tempo nogal onwillig. Bij volle stuuruitslag komt de stuurdemper tegen de riem van de tanktasbevestiging en hij zit ook in de weg voor de sleutel van het stuurslot. Ik zou ’m eraf halen als het mijn Harley was.

Wat betreft de zijstandaard gaan de Amerikanen hun eigen weg: Met de linkervoet loop je te zoeken naar het uitklaphendeltje, dat ergens tussen de voetsteunen en de versnellingspook is aangebracht. Eenmaal uitgeklapt geeft het onderdeel nog mee, zodat de Harley altijd onaangenaam ver overhelt. Zet je de motor daarna op de middenbok, dan kan de zijstandaard niet meer dichtklappen.