Benelli Imperiale 400

De Benelli Imperiale 400 laat zich moeilijk op foutjes betrappen. Vind je ze, laten ze zich eenvoudig weerleggen. Natuurlijk trekt de Benelli Imperiale 400 met 21 pk bepaald niet de tegels uit de stoep en klinkt de 374cc-eencilinder heel vriendelijk als-ie van leer trekt. Toch voelt elke puntje dat je aan zou kunnen merken uiteindelijk geoorloofd. Het hoort erbij en doet een duit in het zakje om het glimlach ontlokkende klassieke uiterlijk in fysieke zin kracht bij te zetten. In elk opzicht rijdt de Benelli Imperiale 400 als een oude motorfiets zonder de nadelen van een daadwerkelijk oude motorfiets. Desondanks is de uiterst vriendelijke prijs geen excuus om dingen recht te praten. Er zit een groot verschil tussen dat iets goed is ‘…voor dat geld’ en ‘gewoon goed, zeker voor dat geld’. De Benelli Imperiale 400 schaart zich in de tweede categorie. Met verve.

Deze Benelli Imperiale 400 is al te verzekeren vanaf €3,21 per maand. Dan heb je een kale WA dekking, hierbij heb je zelf nergens recht op maar is de schade aan de tegenpartij verzekerd. Brand en diefstal zijn al mee te verzekeren vanaf €9,62 per maand. Een WA Volledig Casco dekking kan voor deze Benelli al vanaf €10,69 per maand.

Wat kost een motorverzekering bij MotorNL verzekering voor jou? Doe de premieberekening!

Benelli 752S – 2020

De Benelli 752S positioneert zich als een interessant alternatief voor verkoopsuccessen als de Yamaha MT-07, de Suzuki SV650 en de Kawasaki Z650. Visueel springt de Benelli 752S echt in het oog, al is er wel heel driftig gekopieerd. De 752S is behoorlijk sportief uitgelegd zonder overigens de comfortabele rechtop zitpositie geweld aan te doen. Wel is de voorkant van het zadel wat hard. Dat zul je zeker merken als je wat langer op de Benelli 752S zit. Als je de Benelli 752S enorm op zijn falie geeft, bereikt hij niet helemaal het niveau van de concurrentie. De tweecilinder heeft een goed geluid en duwt lekker door bij hoge toeren. Maar de verwachte kracht van onderaf valt wat tegen. Toch moet je het Benelli nageven: op fijn-afstemming legt de Benelli 752S het af ten opzichte van zijn populaire concurrenten, maar heel groot zijn de verschillen niet. De Benelli 752S heeft absoluut de potentie om zich te verbeteren!

De aanschafwaarde vandeze Benelli ligt al vrij laag, dat geldt ook voor de verzekeringspremie. Een WA Beperkt Casco verzekering heb je bij de MotorNL verzekering al vanaf €9,62 per maand. Liever een WA Volledig Casco (allrisk) dekking? Dan kun je gaan rekenen vanaf €10,69 per maand. Meer weten? Bereken je premie hier.