Royal Enfield Continental GT 650 en interceptor 650

Royal Enfield kan niet nog eens decennia draaien op de Bullet alleen. De Himalayan illustreerde de vernieuwingsdrift als eerste, de twins gaan een stap verder. Ze voelen volwassener en beter dan de Himalayan. Het blok combineert moeiteloos oud en nieuw. Enerzijds is het een luchtkoeler met slechts een nokkenas, maar het beschikt ook over injectie en… een zesde versnelling. De twin is onwaarschijnlijk soepel, van onder tot bovenin beschik je over trekkracht. Voldoende trekkracht, laat dat duidelijk zijn, ondanks het geringe topvermogen van 47 pk. Het is aangenaam rijden met de alerte tweecilinder. Twijfel je toch over een nieuwe krachtbron uit India? Royal Enfield geeft drie jaar garantie bij onbeperkte kilometers.

Of je valt voor het uiterlijk van de Interceptor of de Continental is aan jou. Die laatste is door de andere zithouding de strakkere stuurfiets van de twee. Laat je niet afschrikken door clip-ons, de zitpositie is op z’n hoogst toersport. De zit op de Interceptor is meer ontspannen en als vanzelf pas je jouw rijstijl daarop aan. Ontspannen en soepel zijn de twee woorden die de nieuwe Enfields typeren. Maar vergeet vooral het aantrekkelijke prijskaartje en uitstraling niet.

Indien je in het bezit bent van zo’n mooie Royal Enfield, dan wil je je eigendom natuurlijk goed verzekeren. Dat kan bij MotorNL verzekering al vanaf €3,21 per maand! Voor het luttele bedrag van €9,62 per maand ben je dan al verzekerd tegen storm, brand en diefstal. Indien je ook schade door eigen schuld wil meeverzekeren, dan kun je voor €10,69 al bij MotorNL Verzekering terecht! Meer weten? Bereken hier je premie!